Selecteer een pagina

Wij zijn Andara

Home » Over ons

Wat meer over

Onze vereniging

Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT.

Na vele naamswijzigingen i.v.m. overnames binnen het postbedrijf zijn we sinds 1 januari 2010 een zelfstandige vereniging geworden en is onze naam veranderd van TNT Harmonie Tilburg in Muziekvereniging Andara.

Voorop staat dat alle muzikanten binnen hun eigen kunnen optimaal gaan presteren, waarin beleving in het maken van muziek centraal staat. De leden bewust maken van hun verantwoordelijkheden binnen de vereniging. Zorgen voor een voldoende opleiding zodat er voldoende instroming blijft van muzikanten bij de harmonie waardoor de continuïteit van de vereniging blijft gewaarborgd.

Er bestaat een groot gat tussen het individueel les krijgen van een docent en het musiceren in een groot orkest met een dirigent. Om te leren samenspelen en luisteren naar elkaar is er gekozen voor een samenspeelgroepje om zo de leerlingen voor te bereiden op het spelen in de harmonie. Het samenspeelgroepje bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus en krijgt les van dirigent Bjorn van Pruijssen. De repetitie van de groep is op vrijdagavond van 19.15 tot 20.00 uur daarna schuiven zij een half uurtje aan bij het grote orkest om ervaring op te doen.

Het harmonieorkest staat sinds augustus 2011 onder leiding van Bjorn van Pruijssen. De harmonie speelt in de derde divisie (voorheen de afdeling Uitmuntend) en telt momenteel ongeveer 60 musicerende leden. De harmonie geeft een aantal concerten per jaar. Dit kan zijn een uitwisselingsconcert met een ander orkest en/of koor, of een optreden in een verzorgingstehuis e.d. Naast deze optredens proberen we om één keer in de 2 jaar een groter project te doen zoals een Pleinproms, Popconcert en een eigen variant op The Passion in Concert. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze muzikale klanken, en vooral naar onze vereniging? Onze repetitie is op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in MFA Het Kruispunt.

Noot:
Aangesloten bij de gemeente Meedoenregeling;
Op vertoon van studentenpas korting mogelijk.

Onze missie

Onze missie is dat we inwoners van Tilburg en omstreken kennis kunnen laten maken met muziek. Muziek maken is leuk, maar om dat samen te doen is nog veel leuker. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat muziek maken voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.

“Muziek maken, mogelijk maken staat centraal!”

Onze geschiedenis

Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT. Na vele naamswijzigingen i.v.m. overnames binnen het postbedrijf zijn we sinds 1 januari 2010 een zelfstandige vereniging geworden en is onze naam veranderd van TNT Harmonie Tilburg in Muziekvereniging Andara.

 

Kom je ook bij ons muziek maken? ... Ja natuurlijk!  

 

Secretariaat

Muziekvereniging Andara

p/a Vlagtweddestraat 33
5035 VM  Tilburg

Repetities

Iedere vrijdag

Opleidingsensemble: 19:15 - 20:00 uur

Harmonieorkest: 20:15 - 22:15 uur

MFA 't Kruispunt
Sabelhof 12 / Sinopelstraat 1
5044 JR Tilburg

 

Volg ons

Social media

Volg onze activiteiten nu ook via Facebook!

© Muziekvereniging Andara | Privacy verklaring - Website by Droweb